Delavka, delavec!

Članstvo v sindikatu ni le pravica, je dolžnost. Sindikaliziraj se že danes!

Bobnarjeva piše odstopno izjavo

Matija Sirk, 07. 12. 2022

Tatjana Bobnar

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je odločila, da bo po vrnitvi iz Bruslja podala odstopno izjavo. Predvidoma se vrne že ta petek zvečer.

Mnenja režimskih medijev so deljena, a tudi tisti, ki pozdravljajo njen odstop molčijo o mnogih škandalih, ki so zaznamovali njeno kariero.

Tatjani Bobnar gredo zasluge za uvedbo ilegalnih »pushback« postopkov v prakso slovenske policije. V času vlade Marjana Šarca je kot direktorica policije izvedla več kot 14.000 postopkov ilegalnega vračanja na Hrvaško. V normalni državi bi odgovorna oseba za 14.000 kršitev človekovih pravic šla sedet. Žal nismo v normalni državi. Golobova vlada se je odločila Tatjano Bobnar nagraditi s položajem ministrice za notranje zadeve. Kot ministrica za notranje zadeve v Golobovi vladi je sicer priznala, da je Hrvaška nevarna država, a se za izvedene »pushbacke« ni opravičila. Še več – z vračanjem beguncev nadaljuje še danes, le da vrnitve opravičuje z Dublinsko uredbo. [1]

Funkcijo ministrice zapušča po lastnih besedah zaradi vmešavanja politike v strokovno delo policije. Kako izgleda to strokovno delo policije smo jasno videli v soboto, 19. novembra. Hojsovo kreativno uporabo vodnega topa je policija pod Bobnarjevo zamenjala s kreativno rabo pendrekov in pesti. Tako so se brez vsakih posledic Ljubljanski policisti naravnost znesli nad skupino mladoletnikov. Kot da to še ni dovolj, so po dogodku na UKC-ju zastraševali starše svojih žrtev. [2]

Upam le, da bo njen odstop vsaj malo bolj nepreklicen kot Hojsov. Me pa skrbi, s kom jo bo Golob zamenjal. Očitno je, da Goloba ne motijo »janšistični« prijemi v policiji, moti ga le, da niso izvajani v njegovem imenu.