Delavka, delavec!

Članstvo v sindikatu ni le pravica, je dolžnost. Sindikaliziraj se že danes!

BODIMO DANES TUKAJ ZA NJIH, DA BODO JUTRI TUKAJ ZA NAS

Pavle Koba, 27. 03. 2023

Tukaj smo protest

V podporo TUKAJ SMO! - protest proti deportacijam in razdruževanju družin

Zadnji čas je, da spoznamo žalostno dejstvo, da ko je eden v dreku, smo vsi v dreku. To ni neka prazna puhlica, to je samo srce svobodnega trga. Zakaj bi gazde zaposlili domačega nergača, če lahko zaposlijo marljivega migranta, ki mora biti v imenu »integracije« tiho ob vsaki izkoriščevalski potezi ali pa, če si upa kaj ugovarjati, leti iz države? Ni vrag, da bodo prav kmalu poskusili isto izkoriščanje vsiliti tudi nam – in mi bomo to morali požreti, saj bomo drugače ostali brez služb.

Edina rešitev je torej, da se borimo proti vsakemu zmanjšanju delavskih pravic, ne glede na narodnost delavca, ki mu jih hočejo odvzeti. Ko izgubi pravice zgolj eden od nas, je le vprašanje časa, kdaj jih bomo še vsi ostali. Boriti se moramo, da bodo imeli naši migrantski sotrpini iste pravice kot mi. Le tako bomo lahko ohranili lastne in si skupaj z njimi izborili VEČ. Ne bodimo naivni, zahtevati moramo več! Kdo lahko danes ustvari družino s poštenim delom? S slovensko plačo? V imenu »integracije« hoče vlada razdružiti migrantske družine, v imenu »varčevanja« pa uničiti naše. Le vsi delavci skupaj si lahko izborimo pravico do družinskega življenja!

DELAVKE, DELAVCI! Le če smo brezpogojno enotni si lahko zagotovimo naše pravice! Le vsi skupaj si lahko izborimo pošteno plačilo za pošteno delo!

SLOVENKE, SLOVENCI! Stopimo skupaj z našimi migrantskimi tovariši. Ne samo ker se spodobi, temveč ker bi nasprotno škodilo tudi nam. Kolikor pravic bodo odvzeli našim tovarišem danes, ravno toliko jih bodo lahko odvzeli nam jutri!