Delavka, delavec!

Članstvo v sindikatu ni le pravica, je dolžnost. Sindikaliziraj se že danes!

"Udri majmuna"

Žiga Blažko, 25. 11. 2022

Policijsko nasilje nad mladoletniki, Ljubljana 19. 11.

V soboto se je skupina nasilnežev na Cankarjevi v Ljubljani znesla nad mladoletniki.

Skupina nasilnežev, ali politično korektno povedano, skupina policistov je v soboto zvečer v centru Ljubljane pretepala mladoletnike, ki naj bi uporabili pirotehnična sredstva. Očividec je na socialnih omrežjih natančno povzel dogodek. Skupina mladostnikov naj bi uporabila pirotehnično sredstvo in se potem razbežala. Ko pa so na kraj “kršitve javnega redu in miru” prispele okrepljene policistijske patrulje, neznancev niso iskali. Vsak, ki se je takrat znašel na Cankarjevi je bil osumljen.

PU Ljubljana pravi, da so bili “osumljenci” deležni uporabe “primernih sredstev prisile”. Eden od očividcev je na socialnih omrežjih zapisal, da so v praksi ta “primerna sredstva” bila v glavnem nediskriminatorne tepežke s pendrekom in zmerjanje.

Jebemo vam mater, udri majmuna, a hočte da vas še prefukamo… To so le nekateri izmed mnogih “strokovnih izrazov”, ki so v repertuarju policistov v Ljubljani.

Na portal Žurnal24 se je oglasila tudi mama ene od mladoletnih žrtev policijskega nasilja. Povedala je, da so policisti odšli v bližnji Mcdonald’s, kamor je zbežala skupina mladoletnikov v iskanju varnega zatočišča. Policisti pa so jih iz restavracije zvlekli na ulico in jih začeli tepsti ter zmerjati. Sin bralke žurnal24, ki je bil samo mimoidoč, je bil po “strokovnih prijemih” policistov tako poškodovan, da je modre organizme večkrat zaprosil za zdravniško pomoč, ki pa so mu jo odrekli.

Tako sta mladoletnika končno rešila starša in ga peljala na urgenco UKC, kamor so jim policisti tudi sledili. Mama žrtve je povedala da je mislila da:”bodo policisti pretepli tudi mene in moža”. Njen mož je želel poslikati tudi identifikacijsko številko policista, ki jo je možakar hitroročno vestno prekril. Prekrivanje identifikacijske številke je namreč najpomembnejši predmet male šole v Tacnu. Naši policaji osebne odgovornosti pač nimajo kaj dosti radi. Na urgenco je prišla sama ekscelenca poglavar PU Ljubljana, ki se je iz žrtev in staršev celo norčeval.

Ko sta ga starša uprašala, kaj je njun sin zagrešil je odvrnil da:”nič, saj nima kazenske ovadbe”. Poleg bataljona pretepačev je na urgenco prišla višja kriminalistka, ki je po besedah mame “komandirju očitala prekomerno rabo fizične sile ter ga opozorila, da se tako ne odzove na kršitev javnega reda in miru”.

SvoboDA, SvoboDa, kje se skrivaš?