Delavka, delavec!

Članstvo v sindikatu ni le pravica, je dolžnost. Sindikaliziraj se že danes!

V Magni pa Magma

Žiga Blažko, 22. 03. 2023

Magna protestni letak

Zaradi samovoljnega vodstva hoške lakirnice Magna, zaradi neposlušanja in zaradi napovedanega odpuščanja.

To so razlogi zakaj so se delavci Magne 21.3. ob 15. uri odločili pred lakirnico izvesti protest. Kljub letom nezadovoljstva in jeze zaradi arogantnega in lažnivega vodstva, so se protesta udeležili zgolj trije delavci. Predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak je za nizko število udeležencev okrivil zastraševalske taktike Magne. Protest je bil izveden na pobudo delavcev.

Taktike, ki so jih v Magni ubrali za preprečitev pravice do protestiranja, ki jo naj bi imel vsak prebivalec, so očitno bile precej učinkovite. Protest je bil prvotno napovedan ob 11ih, a glej ga zlomka, ravno ob isti uri je vodstvo Magne sklicalo obvezen sestanek. Ko se je ura protesta zamaknila, pa je vodstvo delavcem naročilo, da naj z delom zaklučijo do 13. ure. Glavni razlog za protest je bil, da bi delavci končno lahko izrazili svoje nezadovoljstvo, kar jim ni bilo dovoljeno tekom sestankov. Gvido Novak ostaja trden in zatrjuje, da svojih zahtev ne bodo omilil. Pa vendar so pripravljeni na vse, saj je vodstvo Magne večkrat dokazalo, da se požvižga na vsa pravila, saj med drugimi o selitvi delavcev v Gradec niso obvestili niti delavskega sveta.

Eden izmed treh udeležencev protesta pa je za medije povedal, da je vodstvo delavcem, ki so se hoteli udeležili protesta, grozilo z odpovedjo.

Več kot očitno taktike zastraševanja delujejo, ne smemo pa nikoli pozabiti, da je nas več kot je njih. Čeprav imajo “oblastniki” posamično večjo moč, smo mi skupaj močnejši, a samo če smo poenoteni. V številkah je moč, tega ne smemo nikoli pozabiti!